Joc De Rol
Secretele Vampirilor Popuppng

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Joc De Rol
Secretele Vampirilor Popuppng
Joc De Rol
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Secretele Vampirilor

+5
Metonymy
Soul
Kepos
BrighterAngel
Castiel
9 participanți

In jos

Secretele Vampirilor Empty Secretele Vampirilor

Mesaj Scris de Castiel 23/4/2013, 12:36

Capitolul I-teama

Ar trebui sa fiu surprins? Ingrijorat? Speriat?
E ca si cum tot ce-am stiut pana acum, tot ce-am fost invatat, toate lucrurile in care am crezut, toata teama si povestile despre vampiri, totul ar fi fost gresit.
Inca simt locurile in care imi simteam bataile inimi, inca tanjesc dupa ele si totusi, au disparut.
Dac-as putea sa recuperez totul inapoi, as fi instare sa omor ori cate persoane mi-ar sta in cale.
Asta inseamna ca viata mea umana sa sfarsit? Mi-as fi dorit sa existe vreo harta sau vreo busola care sa ma ajute sa imi gasesc linistea.
-Ce voi face de acum inainte? L-am intrebat oftand pe Frein cel care ma transformat.
-De acum o sa incepi o viata fara griji si frica. Imi spuse Frein, dar orice imi spunea nu imi pasa, vream doar sa mor.
-Putem sa umblam ziua? l-am intrebat nestiind nimic despre vampiri decat ce citisem in carti.
-Normal. imi raspunse el cu un raset incet ca si cum i-as fi pus o intrebare extrem de prosteasca
-Aproape toate miturile despre vampiri sunt doar rodul imaginatiei omului inafara de sangele care trebuie baut pentru a ramane in viata. Aceste cuvinte ma cutremurau, eu care nu as fi facut nimanui vreun rau vreodata sa trebuiasca sa omor pe cineva pentru a putea sa raman in viata?
Dar fara sa vreau, probabil dintr-un impuls de moment l-am intrebat. Cand vom merge sa vanam?
-Asta era intrebarea care o asteptam. Dupa ce a auzit aceste cuvinte spuse de mine sa ridicat de pa iarba si a plecat spunandumi sa-l urmez.

Capitolul II-dorinta de sange

Deodata o mana zdravana ma atinse pe umar.
-Rodari, sopti cu o voce puternica. Rodari, esti tu?
-Rodari, sunt eu, Aria.
-Da? raspunzand cu o voce care nu putea sa insemne ingrijorare, nu ma puteam concentra. Privirea,gandul,dorinta era doar sangele ei.
Eram gata sa o ucid, desi stiam ca este sora mea tot ce vedeam era pielea dezgolita a gatului ei. Buza superioara mi se ridica si imi aratam colti. Tot ce imi mai trebuia era un impuls de moment sa ii sar la gat si sa ii beau tot singele.
Ochi ei ii erau plini de uimire, de soc si nu intelegea ce se intampla. Dar totul era prea tarziu, coltii mei erau deja infipti in pielea gatului ei si parca in acel moment totul disparuse. Frica, furia vulerabilitatea toate nu isi mai aveau locul, ce daca era sora mea? ce daca era singura persoana din viata mea? Toate impulsurile din corpul meu imi spuneau sa continuai
Da-i drumul! Las-o!
Vocea era autorita si puternica, o recunosteam oriunde, era Frein. Dar nu ma puteam opri, fiecare fibra a fiintei mele imi spuneau sa continui.
Deodata o mana ma trase de langa prada mea si ma aseza pe pamant. Pamantul era rece si vantul batea tare de parcaniciodata nu mai batuse asa ca pana acum. Gandul imi statea tot la sange si singurul lucru pe care il mai puteam face era sa mai imi ling buzele.
-Stii ce ai facut? intreba Frein.
M-am uitam la Frein, la Aria si dupa iar la Frein. Asteptam sa se intample ceva si deodata Aria cazu in genunchi. Avea gatul sfasiat, deodata am izbucnit in plans, imi dadusem seama ce am facut.
-Sigur ca stiu. I-am raspuns cu o voce suparaceoasa.
-Trebuie sa inveti sa te controlezi, sa nu omori ori ce persoana care iti iese in cale. Imi spuse Frein cu o voce autoritara si care ma facusera sa simt fiori de frica.
-Esti pregatita sa trecem mai departe? Ma intreba el, ce era sa ii spun, puteam sa ii spun ce Aria era singura persoana care mai tinea la mine si ca am uciso si pe ea?
-Da. I-am raspuns fara sa ma mai gandesc la lucrurile care se mai puteau intampla.

Capitolul III - furia

Doua saptamani au trecut de cand am placat din orasul meu natal pentru a nu fi aproape de persoanele cunoscute care inca mai aveau o urma de respect pentru mine, in aceste doua saptamani am incercat sa ma controlez la vederea sangelui, deja incep sa cred ca niciodata nu o sa se intample asta.
-Rodari esti acasa? L-am auzit pe Frein strigand din living, el credea ca din cauza fusului de orar dintre tare mea natala si State unde ne mutaseram.
-Da. Am raspuns cu o dorinta de al auzi pe Frein spunand ca mergem la vanatoare, Ieri am fost prea obosit si am ratat vanatoarea. Frein a luat o punga de sange si pentru mine, Dar azi trebuie sa merg cu el, ar trebui sa dau primele semne de control spuse Frein. De asta sunt oare speriat? Mi-e frica ca nu voi reusi sa ma controlez?
-Haide coboara, placam la vanatoare. In sfarsit mult asteptatele cuvinte se auzira, Intr-o viteza pe care nu o cunosteam am ajuns in fata lui Frein.
- In mica noastra calatorie spre o padure unde sa putem bea sange linistiti fara sa ne intrerupa nimeni, Frein imi povestise adevarata lui poveste din acest orasel, imi spusese ca el se nascuse aici acum 348 de ani.
Vanatoarea asta este vanatoarea cea mare, sau cel putin asa se putea intelege in ochii lui Frein si asta gandeam si eu si imi spuneam intruna in cap ''Asta e vanatoarea cea mare'' in aceasta seara trebuie sa invat sa ma controlez.
-Am ajuns, ii vezi pe oameni aia? Frein imi spusese sa le sug sangele la toti patru in mai putin de 10 secunde si fiecare sa ramana in viata.
-Am reusit. Reusisem, setea din mine parca nu o mai simteam si fiecare fibra din corpul meu era fericit.
-Nu pot sa cred, i-ai ucis pe toti. Cand am auzit aceste lucruri spuse de Frein m-am intors cu fata spre cei patru vanatori si vazandui cu gatul sfasiat am cazut in genunchi implorandul pe Frein sa ma ucida, Frein era speriar de starea mea si stia ca ori ce vampir deja reusise sa se contruleze, nu intelegea de ce eu nu ma pot controla. Ce rost mai avea daca nu puteam sa beau sange fara sa omor oameni?
Ajunsi acasa am mers in camera mea, nici nu vorbisem cu Frein de nervi ce ii avusesem. In acel moment fara sa ma mai gandesc am inceput sa sparg totul in calea mea, Frein ma auzise dar nu sa sfiit nici macar sa vina sa vada ce se intampla, cand am spart unul din pereti am gasit o carte.
Am indepartat praful de pe ea ca sa pot citi si pe el scria ''anul 1942, jurnalul lui Amy'' cine era aceasta Amy? Ce cauta in peretele unei case parasite? Oare Frein stie ceva despre Amy? Oare ar trebui sa il intreb?

Capitolul IV - Crezi in Dumnezeu?

-Ce e cu tine? de cateva zile nu mai iesi din casa. Aceiasi intrebare o aud de cateva zile, nu mai stiu cum sa ii raspund, cred ca incepe sa se prinda. Dar daca as plecat toata ziua la vandatoare cu Frein nu as mai avea timp sa citesc jurnalul, este aproape pe terminate si am invatat multe lucruri din el.
-Ti se pare. I-am raspuns fara sa stiu cum va reactiona.
-Ba nu mi se pare, se intampla ceva si vreau sa stiu acum ce se intampla.
-nu se intampla nimic. Iam raspuns pe un ton nervos incepand sa urc scarile.
-Nu te pleci de aici pana nu imi spui ce se intampla. Mi-a zis prizanduma de mana si traganduma langa el.
-Este vorba despre credinta. I-am raspuns cu cea mai minora intrebare a mea, ce era sa ii spun despre jurnal? Poate mil lua si nu mai aveam sansa sa aflu despre viata lui Amy si Frein.
-Cum adica despre credinta? Ma intrebat Frein putin ingandurat.
-Oare noi daca omoram oameni ajungem in Iad? L-am intrebat incepand sa intru in acest joc al minciuni mele.
-Nu exista Iad si nici Rai, cand vom muri vom muri. Mi-a raspuns Frein razand parca de intrebarea prosteasca pe care io pusesem.
-De unde sti? Exista ceva dovada sau este doar rodul gandiri tale? L-am intrebat fiind putin curios.
-Exista vampiri dinaintea timpului cand a fost rastignit Iisus cum spun oameni si acei vampiri spun ca nu sa intamplat nimik si ca totul a fost doar o mincine pentru a se opri crimele,violurile si multe alte chesti. Auzind aceste cuvinte am inceput sa ma speri putin, era oare posibil cea ce imi spusese Frein sau era o minciuna?
-Nu imi vine sa cred, o sa plec in camera sa pot cugeta in liniste. I-am spus lui frein sperand sa pot citi tot din jurnal.
-Ok, dar sa nu uiti ca peste 5 ore o sa mergem la vanat. Imi raspunse frein plecand din living.
Cand am ajuns in camera am luat jurnalul in mana, am sarit in pat si m-am pus sa citesc dar gandul imi statea tot la povestea lui Frein despre credinta si vampirii batrani. Char exista acei vampiri? Chiar nu exista raiul si nici iadul? Trebuie sa il intreb pe Frein si sa il rog sa imi spuna adevarul.
Amu fugit in living, Frein nu mai era acolo, am plecat sa il caut. In spatele casei certanduse cu o femeie frumoasa cu par brunet, ochii albastri, arata extrem de atragatoare. Asta este dragostea? M-am indragostit? aceasta este Amy? De ce se cearta Frein cu ea? Sa merg la ei sau sa plec?

Capitolul V - Adevarul

Eram speriat dar in acelas timp fermecat de frumusetea ei, nu stiam ce sa fac sa intervin sau sa plec.
-Este ultima oara cand mai tolerez asta de la tine. Sa auzit din gura ei dupa care la luat pe Frein si a dat cu el de perete, atunci am intervenit.
-Frein ce se intampla. L-am intrebat intrerupandui din cearta si sperand sa il scap pe Frein de furia ei.
-Pleaca in casa. Mi-a raspuns Frein cu o voce speriata.
-El este? La intrebat pe Frein lasandul din maini si indreptanduse spre mine, in acel moment eram asa de speriat incat parca imi simteam din nou bataile inimi.
-Buna, sunt Alison. A spus indreptandumi mana.
-Buna, sunt Rodari. Am raspuns extrem de emotionat in cat incepusem sa tremur.
Oare cine era aceasta Alison si de ce era asa furioasa pe Frein? Ma gandeam in sinea mea.
-Am auzit ca ai probleme cu controlul. A adaugat ea.
-Da, nu pot sa las persoana in viata la care sug sange. I-am spus spus nestiind daca ma poate ajuta sau nu.
-Toti avem aceasta intrebare dar sunt aici si te pot ajuta, vino cu mine. Mi-a spus Alison, eram ingrijorat, oare ma va ucide sau ma va ajuta?
Nu stiam unde mergem dar o urmam, ea nu scotea nici un cuvant, o urmam si ma uitam la ea admirandui frumusetea.
-De ce erai nervoasa pe Frein? Am intrebato fiind curios sa aflu mai multe despre ea.
-Din cauza ideilor lui prostesti despre viata si a minciunilor care le spne la alti. In acel moment m-am gandit oare tot ce imi spusese Frein pana acum era o minciuna?
-Ce fel de minciuni? Am intrebato fiind extrem de curios.
-Principala ar fi credinta. Oare chiar m-a mintit Frein in legatura cu Dumnezeu?
-Dar de ce ar face Frein o minciuna asa mare? Eram asa de curios incat nu mai puteam sa imi tin intrebarile in frau.
-Inainte ca Frein sa fie vampir avea o familie mare si frumoasa, avea doi copii pe nume Sonozaki si Soul si o sotie pe nume Amy. Dar au fost atacati de vampiri intr-o noapte si cei doi copii ai sai au fost ucisi iar Frein si Amy au fost transformati in vampiri, Frein a fost asa de nervos pe Dumnezeu ca ia luat singurile fiinte pe care le iubea incat de atunci spune la toata lumea ca nu exista dar in adancul lui stie si el adevarul.
-Dar cu Amy ce sa intamplat? Doar asa puteam sa pun capat intrebarilor mele asa ca am intrebato.
-A disparut acum 132 de ani si nimeni nu a mai auzit de ea, uni spun ca ar putea fi ucisa. Auzind aceste cuvinte incepusem sa ii inteleg durerea lui Frein.
-De ce nu au incercat sa faca alti copii? Intrebarile imi curgeau intruna dar Alison avea raspunsuri pentru fiecare.
-Vampiri nu pot procrea. Auzind aceste cuvinte mi-am dat seama ca niciodata nu o sa pot avea o un mostenitor la marele nimic pe care il aveam.
-Dar Frein mi-a zis ca exista vampiri de pe vremea nasteri Lui Iisus. Am intrebato sperand sa imi zica ca exista si ca o sa pot intalni vreunul.
-Ai unul in fata ta. Auzind aceste cuvinte nu am ezitat sa o intreb.
-Si chiar este adevarat ca a fost rastignit pentru mantuire? Vampiri se pot mantui? Vream cu adevarat sa stiu daca ne puteam mantui si nu ezitam sa o intreb aceste cuvinte.
-Inainte de rastignire eram trei vampiri nu ne puteam controla si omoram intruna fara sa ne para rau si din lipsa de control nu puteam transforma nici alti vampiri. Dupa trei zile de la rastignire a venit Iisus la noi si dupa primele cuvinte spuse din gura lui am inceput sa simtim un fior de umanitate in corpul nostru si de atunci eu cred ca suntem mantuiti. Auzint aceste cuvinte am intrebato.
-Eu daca nu ma pot controla inseamna ca nu sunt mantuit?
-Daca iti pare rau de greselile facute atunci esti mantuit.
-Acum noi unde mergem si de ce nu a venit si Frein cu noi? Am intrebato avand aceasta intrebare pregatita decand am plecat.

Capitolul VI - Controlul

-Azi o sa inveti sa te controlezi si Frein doar iti distrage atentia. Oare chiar sa fie adevarat? oare din cauza lui Frein nu ma puteam eu controla?
-Frein tot timpul a incercat sa ma ajute cu controlul. I-am spus necrezand lucrurile spuse de ea.
-Frein vrea sa isi faca o armata si sa supuna toati vampiri de pe pamant, si tu nu esti preimul lui recrut. Auzind aceste lucruri ma intrebab oare chiar sunt o marioneta a lui Frein?
-Dar eu nu sunt o marioneta a lui Frein. I-am spus gandinduma la ce ar putea sa raspunda.
-Daca n ai fi stat langa el atat de mult acum te puteai controla, sti macar numele lui adevarat? Deci tot timpul traiam intr-o minciun? nici macar numele lui adevarat nu il stiam?
-Cum il cheama cu adevarat si de ce si-a schimbat numele? Am intrebato fiind extrem de curios.
-Kepos, nici eu nu stiu de ce si la schimbat. Mi-a raspuns reflectand si a la aceasta intrebare.
-Incep sa cred ca nu mai pot avea incredere in nimeni. Asta i-am zis si asta si simteam, de ce sa ma minta Frein sau Kepos nici nu mai stiu cum sa ii zic.
-Bine, este timpul pentru a reusi sa te controlezi, incearca sa bei sange de la acel cal si daca nu il vei omora poti incerca si la oameni. O incerc sa ma controlez cu animale? Asta era idea geniala a lui Alison? Oare va functiona?
Dupa mai multi cai ucisi in sfarsit ma puteam controla la animale, oare voi reusi sa ma controlez si in preasma oamenilor?
-Perfect acum vei merge in oras si al treilea om pe care il vei vedea muscal si lasal in viata. Al treilea om? Daca ii omoram pe toti pe care ii vedeam? Oare eram pregatit sa merg singur in oras doar dupa cativa cai morti?
-Iti urez succes. Imi spuse Alison putin ingrijorata.
Primul om pe care il vazusem era o fetita pe nume Hanna, al doilea era un baietel pe nume Toby, pe toti oameni din oras ii cunosteam din spusele lui Frein dar pe nici unul fata in fata
Si acum era momentul adevarului al treilea om, era o femeie pe nume Lisa. Can am inceput sa o musc vream cu adevarat sa ma opresc, sentiment pe care nu il mai simtisem dar am continuat, de data aceasta nu ii sfarticasem gatul dar o lasasem fara sange ceea ce insemna ca era moarta.
-Felicitari, ai reusit sa te controlezi. Spusese Alisan, nu intelegeam, am omorato pe femeie.
-Dar am omorato. I-am spus vreind sa imi explice in ce mod m-am controlat.
-Pana acum omorai tot ce iti iesea in cale, ai trecut pe lenga doi oameni fara sa iti fie macar pofta de sangele lor. Acum imi dadusem seama, oare chiar am reusit sa ma controlez sau facusem asta din iubire pentru Alison?

Ultima editare efectuata de catre Anxiety in 29/4/2013, 08:07, editata de 7 ori (Motiv : Adaugarea unui nou capitol)
Castiel
Castiel
Artistul Lunii
Artistul Lunii

Sex : masculin
Puncte : 4500
Aprecieri : 8
Varsta : 28
Localizare : America
Categoria Favorită : Roleplay: Sci-Fi
Viața Utilizatorului : Sunt Bine [0]

Sus In jos

Secretele Vampirilor Empty Re: Secretele Vampirilor

Mesaj Scris de BrighterAngel 23/4/2013, 20:18

Pai...nu stiu de ce ma aflu aici ca nu sunt fana vampirilor, dar m-am hotarat sa vad ce vei scrie. Povestea in sine ar fi interesanta pentru un fan infocat al vampirilor. Sa zicem ca ai niste greseli enorme, una de exprimare si cateva gramaticale :

"Inca simt locurile in care imi simteam bataile inimi"

Asta ar putea fi pedepsita cu -2p la un examen. Ai repetat verbul "a simti" la doua timpuri. Exprimarea deja o sa cada, nu ca eu m-as exprima mai bine, dar cand vad asemenea evidente , trebuie sa te atentionez. Puteai sa spui simplu : Imi simt bataile inimii. Si da, "inimi" se scrie cu doi de "i" , dragul meu.

"Asta inseamna ca viata mea umana sa sfarsit?"

Cred ca iti dai singur seama nu? "sa" - s-a , ca asa am invatat la scoala .
Si tot asa mai departe pe restul cred ca le vei gasi. Totusi te indemn sa continui , cuiva i-ar placea foarte mult povestea ta , cum ziceam la inceput , pentru un fan al vampirilor ar fi foarte interesanta. Mai ales pentru prietena mea, Amy.
Mult succes in continuare, astept capitolul urmator si toate cele bune!

BrighterAngel
BrighterAngel
Argint III
Argint III

Sex : feminin
Puncte : 6079
Aprecieri : 9
Varsta : 26
Localizare : Dreams World
Categoria Favorită : Roleplay: Direct

Sus In jos

Mesaj Scris de Kepos 24/4/2013, 04:20

Las ca e misto... mie unu imi place. ;) bravo Bundy ;)
Kepos
Kepos
Începator

Puncte : 4630
Aprecieri : 5
Localizare : La spitalu' de nebuni

Sus In jos

Mesaj Scris de Castiel 24/4/2013, 04:53

merci ;)
Castiel
Castiel
Artistul Lunii
Artistul Lunii

Sus In jos

Mesaj Scris de Soul 24/4/2013, 05:59

Yeh, cum zice Yume, are greseli gramaticale, dar aia se poate corecta nu e o problema. Continua povestea, eu sunt curios. :D
Soul
Soul
Ex-Staff
Ex-Staff

Puncte : 4455
Aprecieri : 16
Varsta : 31
Localizare : Transilvania - the land of vampires and werewolves and shit

Sus In jos

Mesaj Scris de Metonymy 24/4/2013, 09:20

Chiar imi place cum ai scris al doilea capitol. Rolleyes Felicitari . Ai talent!
Metonymy
Metonymy
Game Master
Game Master

Puncte : 6367
Aprecieri : 17
Localizare : Somewhere over the rainbow
Categoria Favorită : Roleplay: Fantezie

Sus In jos

Mesaj Scris de Castiel 24/4/2013, 10:00

Merci mult denis, eu credeam ca primul ii mai faina si al doilea asa si asa. Wink ;
Castiel
Castiel
Artistul Lunii
Artistul Lunii

Sus In jos

Mesaj Scris de Kepos 25/4/2013, 07:59

Man nu ma mai tine in suspans :)) tot timpu cand e mai interesant te opresti... :))
Kepos
Kepos
Începator

Puncte : 4630
Aprecieri : 5
Localizare : La spitalu' de nebuni

Sus In jos

Mesaj Scris de Castiel 25/4/2013, 08:28

pai asa si trebuie, cred :)) urmatoru capitol(adica maine) o sa il fac mai lung ;)
Castiel
Castiel
Artistul Lunii
Artistul Lunii

Sus In jos

Mesaj Scris de Amy 27/4/2013, 00:24

Yayu nu m-am mai putut abtine si a scris si eu un comentariu in intentia de a-ti spune ca e o poveste foarte interesanta si sper ca nu ai sa renunti la ea <3
Amy
Amy
Jr. Game Master
Jr. Game Master

Puncte : 5847
Aprecieri : 32
Varsta : 26
Localizare : Corabia un mic oras situat în partea de sud a judeţului Olt, pe malul stîng al Dunării, aşezat pe o suprafaţă plană, cu bulevarde largi şi drepte.Oraşul este situat la limita de Sud a Cîmpiei Române, în subdiviziunea ce poartă numele de Cîmpia Caracalului, din Cîmpia Olteniei.
Categoria Favorită : Roleplay: Direct

Sus In jos

Mesaj Scris de Castiel 27/4/2013, 07:54

Imi pare rau ca nu am postat ieri(27.Aprilie.2013) dar nu am avut internat toata ziua, o sa postez astazi un capitol mai lung
Castiel
Castiel
Artistul Lunii
Artistul Lunii

Sus In jos

Mesaj Scris de Castiel 28/4/2013, 08:47

capitol nou
Castiel
Castiel
Artistul Lunii
Artistul Lunii

Sus In jos

Mesaj Scris de Metonymy 28/4/2013, 10:03

Fraza asta m-a ucis: Lol!

Anxiety a scris:
Inainte ca Frein sa fie vampir avea o familie mare si frumoasa, avea doi copii pe nume Sonozaki si Soul si o sotie pe nume Amy
Metonymy
Metonymy
Game Master
Game Master

Sus In jos

Mesaj Scris de Castiel 28/4/2013, 10:21

probabil prin capitolul 8-10 o sa se vorbeasca mai mult de Sonozaki si Soul
Castiel
Castiel
Artistul Lunii
Artistul Lunii

Sus In jos

Mesaj Scris de catalin89 28/4/2013, 12:29

Bravo man e super povestea ta ai talent omule abia astept continuarea...
catalin89
catalin89
Nou Venit

Puncte : 4232
Aprecieri : 2
Varsta : 32
Localizare : Cluj Napoca

Sus In jos

Mesaj Scris de Castiel 28/4/2013, 12:31

merci man ;)
Castiel
Castiel
Artistul Lunii
Artistul Lunii

Sus In jos

Mesaj Scris de Castiel 29/4/2013, 08:08

Capitol nou - VI
Castiel
Castiel
Artistul Lunii
Artistul Lunii

Sus In jos

Mesaj Scris de BakaHime 30/4/2013, 03:24

Eu nu apreciez linguşeala. Sunt aici pentru a-ţi da o critică constructivă sper eu. Şi o să încep prin a-ţi sublinia toate greşelile gramaticale, căci sunt o grămadă. Şi presupunând că eşti mai mare ca mine, mă întristează gândul că ai trecut prin orele de română ca prin apă, fără a reţine lucruri de bază.

oricâte persone. Se scrie legat.
s-a sfârşit. Perfect compus.
m-a transformat. Exact la fel ca şi mai sus.
spunându-mi. Mie mi. Se scrie cu cratimă.
Ai şi câteva (mai multe) virgule mâncate.
sânge se scrie cu î din a, nu cu î din i.
Câteva greşeli de tastare, litere mâncate sau puse-n plus.
orice e legat.
o voce care mă făcuse şi nu făcuseră. Vocea e la singular, nu poţi să pui verbul la formă de plural.
ucis-o. Cratimă. Pe ea o
fie fusul orar, fie diferenţa de ore. Nu există fusul de orar.
a-l auzi. Pe el l.
Pui linie de dialog acolo unde nu-i e locul. Doar pentru că narezi faptul că el a spus ceva, nu trebuie să pui linie de dialog. Ea apare doar la vorbirea directă.
văzându-i. Pe ei i. Nici măcar nu ştiu să-ţi explic ca să înţelegi, e o chestie de bază...
s-a sfiit. Perfect compus.
aceeaşi întrebare. Feminin, nu masculin plural.
i-am răspuns. Perfect compus.
Înainte de gerunziu (adică formele cu and, înd la sfârşit - vorbind, lucrând) se pune virgulă.
prinzându-mă. trăgându-mă. Pe mine .
mi-l. Pe el l.
i-o pusesem. Pe ea (întrebarea) o şi lui i.
rodul gândirii. doi de i.
certându-se.
Se pune întotdeauna virgulă înainte de "dar", "iar", "însă" şi "ci".
s-a auzit. l-a luat. îndreptându-mi. oricât se scrie legat.
Şi m-am plictisit să-ţi tot înşir greşelile, cu siguranţă mai sunt o grămadă, dar pur şi simplu mi-e silă şi mă doare capul.

Acum. Deci ai foarte multe greşeli. Aici presupun că se vede lipsa lecturii. Dacă citeai îndeajuns de mult, ai fi ştiut cum se scrie corect.
O poveste nu se bazează doar pe naraţiune. Sau chiar dacă e aşa, naraţiunea aia nu e grăbită. Povestea ta e extrem de grăbită. Rândul ăsta suntem aici, rândul următor în alt an, altă ţară. Dai prea multe informaţii într-un capitol.
Şi-ţi lipseşte total descrierea, până şi cea mai banală. Cum arată personajele tale? Ce simt ele? Cum arată casa în care locuiesc? Dar pădurea în care vânează? Descrie mult. Dar şi pentru asta ai nevoie de lectură şi de un vocabular bogat.

#Da, nu pot lăsa persoana în viaţă căreia îi sug sângele." Cam aşa ar fi corect. Dar ca să nu sune ca tăiată cu toporul fraza, schimbi puţin topica. "Da, nu pot lăsa în viaţă persoana căreia îi sug sângele". Mult mai frumos şi parcă sună a română, nu?
"minciunile pe care le spune altora" avem pretenţii de scriitor, nu scriem cum vorbim la piaţă.
Perfectul simplu "vream" nu e indicat să fie folosit într-o poveste, fiind o formă regională şi arhaică. Mai degrabă "voiam". Sună mai bine şi se potriveşte contextului în care îl foloseşti.
"de când am plecat" cu spaţiu între. Bine că scrii chestiile legate dezlegat, şi cele dezlegate, legat.
Faza cu iubirea mi se pare cam trasă de păr. Ai spus că o considera atrăgătoare. Scuză-mă, da' asta nu e iubire. Dacă, în cazul meu, văd un băiat atrăgător pe stradă, nu mă îndrăgostesc. Mă uit la el, da, e frumos. Dar nu ai cum să te îndrăgosteşti de o persoană fără să o cunoşti.
Şi greşelile chiar tai din elanul de a citi o poveste. Eu pun foarte mult preţ pe o gramatică curată şi o limba română folosită cu cap şi cum trebuie.

Povestea e ok, dar nu e ca şi cum nu am mai întâlnit poveşti cu idei asemănătoare de cel puţin 10 ori până acum.
BakaHime
BakaHime
Începator

Puncte : 4314
Aprecieri : 6
Localizare : wonderland

Sus In jos

Mesaj Scris de Castiel 30/4/2013, 08:13

Ar trebui sa nu am probleme asta e problema mea sunt majoritar aici si o scriu cu mari greseli ;)
Castiel
Castiel
Artistul Lunii
Artistul Lunii

Sus In jos

Mesaj Scris de Snow 4/5/2013, 11:57

Bro, totul se intampla prea repede. Capitolele sunt prea scurte si nu prea se intelege mare lucru din primele capitole. La un timp, credeam ca personajul principal este hermafrodit, deoarece la inceput ai scris: "Esti pregatita...?", iar apoi ai scris:"L-am intrebat fiind curios...". Nu o sa-ti evidentiez greselile gramaticale, deoarece greseala este omeneasca, si toti gresim.
In concluzie, daca ai petrece mai mult timp scriind si ai fi mai concentrat ai putea scrie o adevarata capodopera! Deci, vreau sa vad urmatorul capitol si sper sa fie cel mai bun din serie.
Snow
Snow
Ex-Staff
Ex-Staff

Puncte : 4509
Aprecieri : 6
Varsta : 25
Localizare : Craiova

Sus In jos

Mesaj Scris de Metonymy 23/7/2013, 12:47

Am mutat acest subiect la Lucrari Abandonate deoarece autorul nu a mai prezentat interes. Daca se razgandeste trebuie sa-mi trimita un PM cu link-ul de la subiect si sa-mi spuna sa-l mut la loc.
Metonymy
Metonymy
Game Master
Game Master

Sus In jos